fbpx

Vukašin Obradović kandidat za UO RTS

Bujanovac, Beograd, 9. oktobar 2020.- Nezavisno udruženje novinara Srbije, Asocijacija nezavisnih lokalnih medija “Lokal pres” i Asocijacija onlajn medija podneli su Regulatornom telu za elektronske medije (REM) kandidaturu Vukašina Obradovića za člana Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS).

Vukašin Obradović je ugledni i višestruko nagrađivani novinar i urednik, dva puta biran za predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije i za predsednika Asocijacije lokalnih nezavisnih medija „Lokal pres“.

U svom dosadašnjem novinarskom i javnom radu je pokazao vrhunski profesionalizam i objektivnost, što je potvrđeno brojnim novinarskim nagradama koje je dobio u poslednje dve decenije.

Aktivno je u prethodnim godinama učestvovao u izradi medijskih strategija i predloga zakona iz oblasti informisanja i odlično je upućen u zakonsku regulativu i praksu. Autor je nekoliko publikacija iz oblasti medija i medijskih politika.

U svom dosadašnjem radu na medijskim politikama posebno interesovanje je pokazao za regulatorne i samoregulatorne mehanizme u medijima kao i za rad javnih meijskih servisa. Učestvovao je kao govornik i moderator na brojnim konferncijama posvećenim medijskim slobodama u zemlji i u regionu.

Na osnovu svega navedenog, NUNS, Asocijacija onlajn medija i Lokal pres su uvereni da će Vukašin Obradović savesno i odgovorno ispunjavati sve obaveze koje podrazumeva članstvo u Upravnom odboru RTS-a i da će svoj rad i aktivnosti podrediti interesima javnosti i građana.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *