Građani negoduju zbog čestih isključenja struje, iz EPS ne kažu zašto dolazi do kvarova

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 12. oktobar 2020. Dok građani, a naročito ugostitelji,  negoduju zbog gotovo svakodnevnih isključenja struje u Bujanovcu, koja traju i po nekoliko sati, iz vranjske Distribucije poručuju da su isključenja uglavnom uzrokovana neophodnim redovnim remontima trafo-stanica i zamenama brojila.

Do poslednjeg višesatnog prekida u snabdevanju električnom energijom u nedelju 11. oktobra uveče, došlo je, međutim, zbog kvara na mreži.

-Vikendom nema radova, tako da ako tada nestane struja radi se o havarijama na mreži i dežurne ekipe odmah reaguju, a koliko će građani biti bez struje zavisi od težine kvara – rečeno je Bujanovačkim u Distribuciji.

Sagovornik nije mogao da odgovori na pitanje zbog čega dolazi do čestih kvarova dok se istovremeno vrše remonti na mreži.

Nije precizirano ni dokle se stiglo sa redovnim remontima, pa ni zašto nema najava isključenja.

-Ono što mogu da kažem je da ako je bilo čestih isključenja zbog radova prošle nedelje, ove nedelje ih neće biti, jer nastojimo da budemo fer prema potrošačima – rekao je dežurni u ponedeljak.

Potrošači, na drugoj strani,  ne smatraju da je način na koji se prema njima odnosi EPS fer, naprotiv.

-Svaki dan smo bez struje po par sati, ovo je prevršilo svaku meru. Ne možemo da radimo, svaki dan smo na gubitku, pregorevaju nam uređaji zbog njihovih remonta i kvarova, neka rade svoj posao kako treba,  ne samo u naplati računa – rekao je Bujanovačkim ugostitelj iz centra grada.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *