Profesorka Ivana: Humanitarni bazar na trgu u Bujanovcu, da se deca leče državnim novcem, a ne donacijama

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 12. oktobar 2020. Nastavnici i učenici Srednje škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu danas na gradskom trgu organizuju prikupljanje pomoći za Kristinu Obradović (20) iz Loznice, koja se nakon teških povreda bori da ponovo stane na svoje noge.

„Svetosavci“ su u ponedeljak na gradskom trgu u Bujanovcu organizovali humanitarni bazar, a novac koji prikupe od prodaje raznoraznih donacija učenika i lokalnih firmi uplatiće za Kristinino lečenje.

-Želimo da pomognemo Kristini, ali i da podstaknemo nadležne da promene pristup, da se ova deca leče državnim novcem, a ne da njihova budućnost i zdravlje zavise isključivo od humanitarnih akcija i dobre volje građana – kaže profesorka Ivana Trajković, jedan od organizatora akcije.

Ona je istakla da građani blagonaklono gledaju na njihov humani gest i da prodaja ide dobro.

-Bićemo ovde do 16 časova i pozivam sve da nas podrže u našoj nameri, dođu i kupe nešto po simboličnoj ceni i tako pomognu koliko mogu – kaže profesorka.

Kristina se nakon pada sa visine od pet metara 2014. godine suočila sa borbom za život, a zbog ozbiljne povrede i preloma šestog vratnog pršljena, njena jedina želja je da ponovo stane na svoje noge, pa makar i uz pomagala.

Ona nije u stanju ni da stoji ni da hoda, potrebna joj je pomoć drugog lica da se prenese u invalidska kolica, koja koristi uz asistenciju.

Za tretman matičnim ćelijama su neophodna značajna novčana sredstva.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *