Majka i sin iz Voganca jedva preživljavaju, bujanovački lovci odneli pomoć

Bujanovac, 22. oktobar 2020.- Jedna krava, koza i trošna kućica na samoj obali Pčinje jedino je što imaju Blagaica (70) i njen sin Časlav (45) Lazarević u selu Vogance.

Nemaju nikakve prihode ni komad zemlje već u ovom zabačenom bujanovačkom selu preživljavaju od pomoći dobrih ljudi, ako ih se neko seti.

A u sredu su ih se setili iz Lovačkog udruženja Golub i nekoliko radnika DIB.

-Trojica radnika Duvanske, Dragan Popović, Ranđel Tomić i Srba Nakić, razgovarali su o njima na poslu, a priču je čuo predsednik našeg udruženja Nenad Kostić koji radi tamo. Odlučili smo da pomognemo koliko možemo, priča za Bujanovačke Nikola Veljković iz LU Golub.

Stigla pomoć

Za Lazareviće je najpre kupljen šporet na drva a lovačka “lada niva” sa prikolicom krenula je ka Vogancu.

A u prikolici, osim šporeta, zimnica, brašno, šećer, so, zejtin i još mnogo osnovnih namirnica kao skromna pomoć Lazarevićima da preguraju zimu.

-Lovci su u jednom danu napunili prikolicu pomoći, a pozivamo sve dobre ljude i one koji to mogu, da zajedno pomognemo ovim ljudima, kaže Veljković.

Dodaje sa svako ko želi da pomogne ovoj porodici u selu Vogance može da se javi u udruženje, a ovom apelu pridružuju se i Bujanovačke.

 

 




One thought on “Majka i sin iz Voganca jedva preživljavaju, bujanovački lovci odneli pomoć

  1. forisgetnis

    Nikakav problem za našeg veličanstvenog najvećeg extra obožavanog predsednika Aleksandra Vučića i naše prepodobne sveobuhvatne i nadasve elokventno-standardizovane premijerke Ane Brnabić. Sad će njih dvoje da reše ovaj problemčič.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *