Ništa od asfalta u Bujanovcu i pored obećanja

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 22. oktobar 2020. Iako najavljeno za danas, od početka asfaltiranja u centru Bujanovca nema ništa, tako da se muke vozača i pešaka nastavljaju.

Koliko će se još testirati strpljenje građana nije poznato jer šef kabineta predsednika opštine Sali Salihi, koji je pre nedelju dana najavio  asfaltiranje na osnovu informacije od podizvođača radova, sada nije odgovorio na poziv Bujanovačkih.

On je tada objasnio da dinamika radova ne zavisi od lokalne samouprave već od Ministarstva građevine kao finansijera, te izvođača radova JP „Putevi Srbije“ i firme „Saba Belča“ kao podizvođača.

Gotovo tri nedelje od skidanja starog asfalta i više od dva meseca od zvaničnog početka radova na deonici od Pošte do gradskog parka, građani sve više negoduju.

-Sramota za bujanovačke ulice, nedeljama ne asfaltiraju. Sve smo kola izlomili, pozabavite se malo time – glasi jedan od komentara na Fejsbuk stranici našeg portala.

Pitanje nadležnosti za Bujanovčane je potpuno u drugom planu, a za zastoj više nema opravdanja.

Uopšte me ne zanima ko donosi odluke, to je najmanje bitno, šta uopšte ima da se odlučuje o asfaltu. Suština je da smo taoci njihovih marifetluka, da od letos lomimo kola, gutamo prašinu, gacamo po blatu. Da nam za stotinak metara treba večnost, zbog gužvi, zastoja, nepropisnog parkiranja. Sramota velika – kaže naš sagovornik.

Asfaltiranje glavne saobraćajnice u Bujanovcu, duge dva kilometra, počelo je 1. oktobra prošle godine.

 

 

 

 




3 thoughts on “Ništa od asfalta u Bujanovcu i pored obećanja

  1. Slavoljub

    Ne samo sto nema asfalta uskoro ce nestati i ivicnjaci. Kako su shahte zatrpane samo da padne jedna kisa bice poplave. Navikli ljudi da gaze po blatu to im je urodjeno.

    Reply
  2. Slavoljub

    to sto nema asfalta vec se navikosmo, nego su sad poceli da vade i ivicnjake pa ulica nece biti nii nalicje na ulicu vec seoski drum.. koji ga rade tako su navikli na takve ulice gde su i rodjeni.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *