Lekari iz Bujanovca i Preševa dobili specijalizacije na Kosovu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. oktobar 2020. (foto ilustracija) – Lekari iz Bujanovca i Preševa primljeni su na specijalizaciju na Kosovu, saopštila je Opština Bujanovac.

-Odluka Ministarstva zdravlja o prijemu naših lekara na specijalizaciju predstavlja vazan korak ka ispunjenju potreba za stručnim kadrom kod nas – navode iz lokalne samouprave.

Kako je ranije rekao Bujanovačkim Ragmi Mustafa, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA), za specijalizaciju na Kosovu rezervisano je 48 mesta za lekare sa juga Srbije.

Za osam specijalizacija će sve troškove pokriti tamošnje Ministarstvo zdravlja, a 40 su samofinansirajuće.

-Opština Bujanovac se zahvaljuje ministru Zemaju na zalaganju po ovom pitanju i nada se da će i u narednim godinama biti konkursa, kako bi i drugi lekari imali priliku za specijalizacije u oblastima potrebnim domovima zdravlja u Preševskoj dolini – kaže se u objavi.

Iz opštinske administracije poručuju da je do realizacije došlo „nakon sastanaka sa ministrom zdravlja Republike Kosovo Armendom Zemajem i njegovog obećanja“.




One thought on “Lekari iz Bujanovca i Preševa dobili specijalizacije na Kosovu

  1. Slavoljub

    Kakva specijalizacija na Kosovo. To je ludost. Da ima tamo jakih specijalista ne bi gradjani kosova pogotovu albanci dolazili na lecenju u srpiji u Klinickim centrima.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *