Kamberi pozvao Vučića da otvori jednu fabriku i u Bujanovcu, Albanci neće glasati za novu vladu

Bujanovac, Beograd 28. oktobar 2020.- Šaip Kamberi rekao je u Skupštini Srbije da njegova poslanička grupa Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka neće podržati Vladu Ane Brnabić, i pozvao predsednika Vučića da i u Bujanovcu otvori jednu fabriku.

Kamberi je rekao da Brnabićeva, koja je i do sada bila premijer, nije realizovala nijedan dogovor sa Albancima na jugu Srbije i da je dijalog zbog toga stopiran.

On je ponovio da su Albanci diskriminisani, a da je region pod „legalizovanom opsadom vojnih i policijskih snaga“.

Osvrnuo se i na lošu ekonomsku situaciju u Bujanovcu, Preševu i Medveđi, kao i u Sandžaku.

-Mi smo bez investicija, a vidimo da Vučić otvara fabrike od Subotice do Vranja. Do Vranja, ali ne i u Bujanovcu. Pozivam ga zato da otvori jednu fabriku i u našoj opštini – kazao je Kamberi.

On je pozvao Anu Brnabić da se raspita za etničku strukturu zaposlenih u vranjskoj bolnici, katastru ili na naplatnim rampama, gde nema nijednog Albanca.

-Podjednako su siromašni ljudi u Bosilegradu, kao i oni u Bujanovcu, bez obzira na nacionalnu pripadnost. Politika vlade produbljuje krizu i razlike na jugu Srbije i zbog toga mi nećemo glasati za ovaj kabinet Ane Brnabić. Što bude kraći mandat ove vlade veće su šanse da građanima bude bolje, zaključio je Kamberi.

Skupština Srbije danas glasa za izbor nove vlade, a poslanička grupa Ujedinjena dolina-SDA Sandžaka sa 6 mandata jedina je opozicija u parlamentu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *