Redžepi: Nagipova obećanja čvrsta kao mehur od sapunice

Piše: N. Stevanović
Bujanovac, 28. oktobar 2020. Odbornik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Driton Redžepi ponovo je udario na koalicionog partnera – Demokratsku partiju (DP) i njenog lidera i predsednika opštine Nagipa Arifija, ocenivši da će njegova obećanja o „boljim danima“ ostati samo „mehurići sapunice“.

Povod za Redžepijevu reakciju je početak rasprave o nacrtu budžeta opštine za narednu godinu, pa je pobrojao sve što su DP i Arifi obećali građanima, istakavši da „niko nikad nije obećao toliko“.

-Besplatan obrok za svu decu u predškolskim ustanovama, odeljenje na albanskom jeziku u muzičkoj školi, besplatan prevoz za srednjoškolce, uniforme za učenike u svim školskim ustanovama, informacioni centar za savetovanje i usmeravanje učenika za studije, Fond za studije – izdvojio je Redžepi delove iz programa Demokratske partije.

Po njegovim rečima, isplata putnih troškova zaposlenih u obrazovnim ustanovama je zakonska obaveza lokalne samouprave i povećanje ove pozicije u budžetu za 2021. godinu je određeno kolektivnim ugovorom, te kako kaže, na koji način ne zavisi od nečije volje.

-Ova i druga obećanja biće razmotrena na sledećoj sednici Skupštine tokom diskusije o budžetu za 2021. godinu – poručuje Redžepi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *