fbpx

Jedini ministar sa juga čeka zaduženje

Bujanovac, Beograd, Surdulica, 4. novembar 2020.- Ni posle skoro nedelju dana od kako je postao ministar bez portfelja, jedan od retkih socijalista, a jedini sa juga u novoj Vladi Novica Tončev, kaže da još ne zna koje će mu zaduženje poveriti predsednica Ana Brnabić, pišu Južne vesti.

Da li će zaduženja biti u vezi sa onim čime se bavi – građevinom, onim gde ima brojne funkcije – fudbal, ili onom u čemu je poslednjih godina – hotelijerstvo, Tončev bi trebalo da sazna do kraja nedelje.

Sam kaže da odluku predsednice Vlade očekuje u petak.

Od političkih trzavica koje je imao sa naprednjacima na lokalu, pa do mesta u Vladi većinski okupljenoj oko naprednjaka. Tako opisuju put Novice Tončeva, koji je zakletvu u Parlamentu položio 28. oktobra i postao jedan od dvojice ministara bez portfelja, a jedini predstavnik juga u najvišem telu izvršne vlasti države posle više godina.

Od tada iz Vlade nije saopšteno koja će mu zaduženja biti poverena, a u delu sajta o novom sazivu osim njegove biografije nema drugih podataka.

Na pitanja Južnih vesti šta će raditi Novica Tončev, iz Vlade Srbije nisu odgovorili, a on sam tu informaciju još nema.

-U toku su razgovori sa premijerkom i čekamo zaduženja – kratak je Tončev.

Na zaduženja, dodaje, čekaće do petka za kada mu je premijerka zakazala sastanak.

Novica Tončev rođen je 1962. godine u Nišu, a osnovnu i srednju školu završio je u Surdulici. Diplomirao je i završio doktorske studije na Građevinskom fakultetu u Nišu na odseku visokogradnje.

Član je GO SPS od 2010. godine, a za potpredsednika partije izabran je 2012. godine.

Od 1996. do 2000. godine bio je član Izvršnog saveta SO Surdulica, a od 2000. do 2004. godine potpredsednik SO Surdulice. Na čelu Opštine Surdulica bio je od 2008. do 2014. godine, kada je izabran za narodnog poslanika. Od tada je do konstituisanja novog saziva surduličkog parlamenta nakon junskih izbora 2020. godine obavljao funkciju predsednika Skupštine opštine Surdulica.

U više navrata biran je za narodnog poslanika.

Predsednik je firme „Tončev gradnja“, vlasnik hotela u New City Nišu.

Oženjen je i otac je dvoje dece.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *