Direktorka Doma zdravlja moli građane za strpljenje

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 12. novembar 2020. – Direktorka Doma zdravlja u Bujanovcu dr Daliborka Pavlović reagovala je povodom teksta Bujanovačkih o gužvi u čekaonici zdravstvene ustanove, zamolivši građane za strpljenje i razumevanje dok traje borba protiv korona virusa. 

-Kovid ambulanta je pojačana sa još jednom lekarskom ekipom zbog povećanja priliva kovid pacijenata, pa posledično trpi posao u kurativi, odnosno delu gde se tretiraju drugi pacijenti. Takođe, moraju da se ispoštuju svi epidemiološki standardi pre početka rada, što dalje znači da je nemoguće početi sa radom tačno od 7 časova, jer se zdravstveni radnici moraju adekvatno pripremiti – kaže direktorka.

Ona je apelovala na građane da budu strpljivi i naglasila da se celokupno osoblje Doma zdravlja svojski trudi da svima pruži potreban tretman, suočavajući se pritom i sa povećanjem broja obolelih od kovida-19 i u svojim redovima.

-Molim za strpljenje i razumevanje, razlog za čekanje nikako nije nerad ili neodgovornost, već je čekanje posledica određenih procedura koje moraju da se ispoštuju – naglašava dr Pavlović.

Po poslednjem izveštaju iz Doma zdravlja epidemiološka situacija u opštini je nepovoljna.

Samo u novembru je u ovoj zdravstvenoj ustanovi registrovan 61 slučaj oboljevanja od kovida-19, dok ih je čitavog oktobra bilo 15.

Četvoro zdravstvenih radnika je bilo pozitivno na testu u protekla dva dana.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *