Vučić: Vakcinu protiv korone dobijamo do kraja godine

Bujanovac, Beograd, 12. novembar 2020.- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će prve vakcine protiv kovida 19 stići u Srbiju pre kraja ove godine.

-Daćemo sve od sebe da dobijemo što više doza vakcina za sve naše građane kako bismo ponudili korona virus, rekao je Vučić u obraćanju javnosti koje je u toku.

Aleksandar Vučić je obraćajući se javnosti iz iz zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike rekao da smo do sada preko Kovaks sistema obezbedili za kraj ove i za narednu godinu milion i osamsto hiljada doza.

„U ovom trenutku izgleda da će biti reči o Fajzer-Bionteh vakcina. Pregovaramo i sa kineskim i ruskim parnerima koji bi vakcinu moglid a nabave. Pokušaćemo do kraja januara da obezebedimo dovoljno vakcina za zdravstveni sektor, ali i vojsku i policiju čime bismo olakšali njihov posao“, kazao je predsednik Vučić, prenosi RTS.

Prema njegovim rečima, odmah iza njih išlo bi se za onu grupu ljudi koji imaju najteže bolesti i za naše najstarije građane, pa tek onda sredovečni i mlađa lica.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *