Kovid potvrđen kod 4 nastavnika u bujanovačkim školama, obolelo dvoje dece

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 17. novembar 2020. Među obolelima od kovida-19 u Bujanovcu je i dvoje dece uzrasta 5 i 15 godina, potvrđeno je Bujanovačkim u Domu zdravlja. U dve bujanovačke srednje škole među zaposlenima ima pozitivnih.

-Kod dece je potvrđena infekcija koronom. Ono što mogu da kažem je da je njihovo stanje dobro i da niije bilo potrebe za hospitalizacijom, odnosno da se leče kod kuće – kaže dr Daliborka Pavlović, direktorka Doma zdravlja.

Petogodišnje dete obolelo od kovida ne ide u vrtić „Naša radost“ u Bujanovcu.

-Među decom korisnicima usluga Predškolske ustanove „Naša radost“ nema zaraženih koronom, ukoliko do toga dođe sigurno je da ćemo biti blagovremeno obavešteni kako bi mogli odmah da reagujemo – rekao je za naš portal direktor Milovan Aleksić.

Koje škole je učenik starije dete, kao i da li su preduzete mere za sprečavanje širenja korone za sada nema informacija.

Bujanovačka Srednja škola „Sezai Suroi“ u ponedeljak je objavila da među zaposlenima ima obolelih i pozvala i učenike i radnike da se strogo pridržavaju zaštitnih mera.

-Imamo tri slučaja kovida među radnicima škole, ali nisu bili u kontaktu sa decom, tako da nema pozitivnih učenika. Nastavljamo sa radom uz maksimalno poštovanje mera – rekao je Bujanovačkim direktor škole Zejni Fejzulahu.

Kod jednog nastavnika Srednje škole „Sveti Sava“ takođe je potvrđeno prisustvo virusa.

-Radnik je sve vreme nosio masku i držao distancu, a sve kontakte je ispitao Zavod za javno zdravlje Vranje. Kod nas se strogo poštuju mere i tako ćemo i nastaviti – kaže direktorka Biserka Jović.

Po informacijama iz OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu, u ovoj školi nema registrovanih slučajeva među zaposlenima i decom.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *