Peru se ulice u Bujanovcu, Štab traži čišćenje grada zbog korone

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 18. novembar 2020. Po nalogu opštinskog Štaba za vanredne situacije JP „Komunalac“ pojačava rad na čistoći u gradu, a prvi korak je pranje ulica koje je počelo danas.

-Opraće se glavna ulica i ostale najfrekventnije poput Ulice Kralja Milutina i Stepe Stepanovića. Plan je da kada završimo sa gradom pređemo na pranje ulica po selima, ukoliko dozvole vremenski uslovi – kaže za Bujanovačke rukovodilac komunalnog preduzeća Ruždi Halili.

U okviru mera za sprečavanje širenja korona virusa Štab je naložio JP „Komunalac“ da preduzme i sve propisane mere na ulazu u stočnu pijacu, obezbedi dezinfekciona sredstva za kupce i prodavce.

Halili je rekao da se mera o organizaciji rada javnih preduzeća sa 50 odsto kapaciteta neće primenjivati na terenske radnike JP „Komunalac“.

-Naše terenske službe će raditi u punom kapacitetu, posebno gradska čistoća, dakle svi radnici ovih službi će biti angažovani svakodnevno kako bi ispunili sve zadatke u borbi protiv širenja virusa, kao i tekuće poslove – ističe Halili.

Ulice Bujanovca poslednji put su oprane 28. oktobra.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *