Od utorka radno vreme do 18 sati, ali i druge mere

Bujanovac, Beograd, 21. novembar 2020.- Vlada Srbije propisala je nove mere, koje će biti na snazi počev od utorka ujutru, pa narednih deset dana, a prva od njih je skraćenje radnog vremena do 18.00 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima, prenosi RTS.

Druga mera je obavezno i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme, odnosno nošenje zaštitne maske, u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

Sledi zabrana svih javnih okupljanja sa prisustvom više od 5 osoba, u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Od ove mere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta – odnosno minimum 4 kvadratna metra po osobi.

Vlada je propisala i omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta.

Uvedena je i mera stroge kontrole obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.

Među novim merama je i stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.

Ove mere su oročene na period od 10 dana, nakon čega će biti iznova razmotrene u svetlu kretanja epidemiološke situacije, rečeno je za Tanjugu u Vladi Srbije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *