Onlajn nastava od petog do osmog razreda i srednje škole

Bujanovac, Beograd, 25. novembar 2020. Republički Krizni štab za borbu protiv koronavirusa odlučio je da školski raspust bude od 21. decembra do 18. januara  i predložio prelazak učenika od petog do osmog razreda i srednjih škola na onlajn nastavu.

Član Kriznog štaba epidemiolog Branislav Tiodorović  rekao da je odlučeno da se od prvog do četvrtog razreda nastavi  rad po postojećem sistemu i dodao da se vrtići neće zatvarati.

On je objasnio da bi onlajn sistem trebalo da se primenjuje do početka raspusta, 21. decembra.

-Takva odluka važi za sve srednje škole jer smo došli do zaključka da se u njima sprovodi, da kažemo tako, zaražavanje koji to posle donose kući –  navodi on, prenosi N1

Po njegovim rečima, i fakultetima je preporučeno idu na onlajn nastavu.

-Ne zatvaramo školski sistem već ga samo prevodimo u manje rizičan –  rekao je Tiodorović.

Epidemiolog kaže da je u celoj Srbiji u srednjim školama situacija nepovoljnija.

-Veći broj učenika je tamo zaražen, ali taj broj ne prelazi 0,24 odsto. U osnovnim školama je veći problem s nastavnicima – ili su oni bolesni ili u izolaciji zbog bolesti u porodici, i taj broj je oko 2,2 odsto. Međutim, situacija se mora gledati u celini – ocenio je.

Jedna od dve srednje škole u Bujanovcu – “Sezai Suroi”, već je prešla na onlajn nastavu od ponedeljka, nakon što je od kovida obolelo 5 radnika škole.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *