fbpx

Nagip Arifi i Šaip Kamberi u Prištini potpisali „pakt za Medveđu“

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 5. decembar 2020. Politički predstavnici Albanaca iz Bujanovca i Preševa potpisali su „pakt za Medveđu“ na inicijativu ministra spoljnih poslova Albanije Genta Cakaja i njegove koleginice iz Prištine Melize Haradinaj Stubla.

Na jučerašnjem sastanku u Prištini oni su se obavezali da će „delovati jednoglasno protiv pasivizacije boravišta Albanaca u Medveđi“.

Sastanku su, pored ostalih, prisustvovali predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, njegov zamenik Šćiprim Musliju, narodni poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa.

-Zahvaljujem predstavnicima Albanaca u Preševskoj dolini na postignutom sporazumu koji garantuje da će govoriti jednoglasno i  biti jedinstveni za Medveđu. Oni daju izvanredan primer nama ovde na Kosovu, ali i u Albaniji – da budemo što jedinstveniji po temama od strateškog interesa Kosova i Albanaca u ovom vrlo osetljivom vremenu kroz koju prolazimo – rekla je ministarka prištinske vlade Haradinaj Stubla.

Po njenim rečima, Albanci će dići glas i zato što se nastavlja sa „starom praksom nepriznavanja diploma Albanacima Preševske doline, koji su diplomirali u Prištini“, čime Srbija, kako je rekla, krši Vašingtonski sporazum.

Šef albanske diplomatije Cakaj je rekao da će se nastaviti neumoran rad kako bi se skrenula pažnja međunarodnoj zajednici na „situaciju Albanaca u Dolini“.
3 thoughts on “Nagip Arifi i Šaip Kamberi u Prištini potpisali „pakt za Medveđu“

 1. Juka

  Ostali ste naj Siromasna Drzava od Jugoslavije i najsiromah narod od jugoslovene.To je zivi dokaz.Zato bolje je da se malo pogledate u ogledalo i da se barem malo opametite.Sve ne valja, samo vi Dobri!!!

  Reply
 2. Komita

  Kaze „albanaca u dolini…“ u kom li svetu vi zivite, kakve li bunike jedete… ?! Nemate bre nista svoje, nemate istoriju, uvek ste se borili na pogresnoj strani, nikada pobednickoj, naucili ste da podmuklo i mucki udarate nejake i u grupi, s ledja, nikada neprijatelju u lice… nemate nijednog junaka sem izmisljenih, nijednog vrednog naucnika ili pisca (tih 2 3 komada koje pominjete kao da ih i nema posto nicim nisu vredni ali bar da njih pomenete) kradete tudju istoriju, spomenike, verske objekte, menjate imena koja nikada nisu postojala… 95% vaseg naroda funkcionalno nepismeno sem za sverc i utaju… ni ova izmisljotina presevska dolina vam nece dugo trajati smisljena od vasih naredbodavaca za upotrebu koja je srecom pri kraju kao i sve vase lazi, obane i prevare…
  i ta nazovi „sloga“ medju vama poznata nam je koliko je iskrena, jedino ste slozni u odnosu na srbe, medju vama nemozete da se smislite, podavili bi se za minut medjusobno. Jos uvek niste shvatili da ste za trenutnu istorijsku upotrebu koja polako prestaje da postoji pa tako i vasa upotreba… sta cemo onda ?!
  Umesto da naucite da zivite u prijateljskim odnosima i slozi sa narodima oko vas vi bi da se nasiroko sirite, uzleteli ste ali padovi su zato jako bolni, to cete nauciti vrlo brzo. Svet se u poslednjih 20 godina mnogo promenio, nije vise isti, kao da zivite u snovima, ustinite se, vratite se u stvarnost dok jos ima vremena manje ce vas boleti…

  Reply
  1. Mi Angjeli

   I storija sve Lazi dvsli pidki sto oce Evo Jovs Deretic a Goran I Shariq a u Japan damp kp oce da UCI I Istoriju a dve Bombe SG Hiroshima I Nagasaki.

   Koja I storija sta pise nesto Lepo nigfje.

   Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *