Učenici Svetog Save zasadili 120 četinara u okolini Bujanovca

Bujanovac, 9. decembar 2020.- Učenici SŠ“ Sveti Sava“ iz Bujanovca, i njiove profesorke Lidija Nedić i Ivana Mitrović, posadili su preko stotinu četinarskih stabala u okolini Bujanovca, u sklopu projekta “Provereno, zajeno smo jači”, podržan od strane Ministrastva prosvete.

-Učenici naše škole su još jednom pokazali da su svesni vremena u kome žive i da su spremni da preduzimaju akcije za rešavanje problema, ističu profesorke.

Kažu da su ponosne na odogovornost i posvećenost svojih đaka koji su spremni na još sličnih akcija u čemu imaju podršku profesora.

-Mi stariji treba da učimo od njih. Ostaje žal što zbog trenutne situacija i epidemioliških mera koje su na snazi akcija nije bila masovnija. Veliku zahvalanost dugujemo JP „Srbijašume“ na izuzetnom razumevanju i materijalnoj i stručnoj podršci koju su nam pružili. Takodje, velika zahvalnost meštanima Levosoja, koji su razumeli potrebu za ovakvom akcijom i svojim radom i nesebičnim zalaganjem doprineli da je sprovedemo do kraja, kažu profesorke.

Planirano je da u akciji učestvuju i migranti, ali se od toga odustalo zbog epidemiološke situacije.

– Za mesec dana planiramo narednu akciju u kojoj će, uz našu pomoć, učestvovati migranti, kaže profesorka Ivana.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *