Lokali u Domu kulture partijski plen zamenika predsednika opštine, radovi bez dozvole

Piše: N. Stevanović

Primopredaja dužnosti direktora Doma kulture

Bujanovac, 15. decembar 2020. -Iza nelegalne gradnje i spajanja dva lokala za kafić u bujanovačkom Domu kulture „Vuk Karadžić“ stoji zamenik predsednika opštine Šćiprim Musliju, potvrđeno je našem portalu iz više pouzadnih izvora.

Ugostitelj i zamenik: Musliju

Bujanovačke saznaju da je Musliju neformalni vlasnik kafića „Transit“, koji namerava da proširi na susedni lokal u sklopu Doma kulture, a zakupac celokupnog prostora, po nezvaničnim informacijama, je Fatjon Ljimani iz Bujanovca, član Muslijuovog Pokreta za demokratski progres (PDP).

Sve je pod velom mraka

U Domu kulture,  višegodišnjem „plenu“ PDP u podeli vlasti, odbili su da Bujanovačkim daju podatke o zakupcu prostora, ugovor o zakupu, iznosu kirije i druge informacije, osim što su potvrdili da se u dva lokala na gradskom trgu pravi kafić.

-To je naša stvar i nećemo da kažemo ništa o tome, videćete kada bude gotovo – rekao nam je jedan od zaposlenih, koji je odgovarao na pitanja u ime direktora Granita Sadrijua, jer prvi čovek Doma kulture „Vuk Karadžić“ ne zna srpski jezik.

Na našu konstataciju da se radi o javnoj ustanovi i da te informacije moraju biti dostupne javnosti, direktor  nam je odgovorio:

-Ne moraju, naša stvar, a vi niste inspekcija.

Inače, mesečna cena zakupa lokala na Karađorđevom trgu ide i preko 1.000 evra.

PDP je sa 4 odbornika deo vlasti u Bujanovcu koju čine albanske stranke. Šćiprim Musliju sin je pokojnog Jonuza Muslijua, predsednika SO Bujanovac u nekoliko mandata i političkog komesara bivše OVPMB.

Da je u pitanju nelegalna gradnja, Bujanovačkim je potvrdio opštinski građevinski inspektor Jovica Petrušević, koji je naložio prekid radova do pribavljanja dozvole iz Odeljenja za urabanizam.

-Izašao sam na lice mesta najpre u novembru i zatražio da se prekinu radovi jer nema dozvole, to je bila prva kontrola. Međutim, radovi su nastavljeni i u decembru sam direktoru Doma kulture uručio zapisnik i rešenje o obustavi radova. Za to što rade je potrebna dozvola Urbanizma – kaže on.

Međutim, dozvole nema, jer nema ni bilo kakvog zahteva koji se tiče radova u Domu kulture, potvrdio nam je Basri Memeti, načelnik opštinskog Odeljenja za urbanizam.

Direktor Granit Sadriju, koji je 16. novembra nasledio drugog PDP-ovca Jetmira Ismailija, koji je široj javnosti postao poznat nakon što je zabranio prikazivanje filma „Balkanska međa“, nije odgovorio ni na pitanje o nelegalnoj gradnji.

Komentar o našim saznanjima o dešavanjima u Domu kulture nismo dobili od zamenika predsednika opštine Šćiprima Muslijua, a na odgovor smo čekali više od sat vremena.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *