Dr Pavlović: U decembru 7 dece pozitivno na kovid 19

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. decembar 2020. Od početka decembra od kovida-19 je obolelo sedmoro dece u Bujanovcu, ali su svi imali blaže kliničke slike, i situacija nije alarmantna, kaže za Bujanovačke direktorka Doma zdravlja dr Daliborka Pavlović.

-Imali smo slučajeve malih porodičnih epidemija gde su i deca bila pozitivna na korona virus. Jeste da se brojka povećava, ali je situacija daleko od alarmantne, odnosno nije za poređenje sa odraslim stanovništvom – naglaslila je dr Pavlović.

Tokom ovog meseca je obavljeno 77 pedijatrijskih pregleda, već sada za tri više nego za ceo novembar, kada su, inače, registrovana tri slučaja kovida među decom.

-Ponavljam, jeste povećan broj pregleda kod pedijatra, ali to uopšte nije slika kao iz kovid ambulante za odrasle – ističe dr Pavlović.

Ona je zamolila za strpljenje sve građane koji dolaze u Dom zdravlja.

-Apelujem na građane da budu strpljivi i da razumeju da ova epidemija utiče na sve. Određen broj naših zdravstenih radnika je van stroja, neki su oboleli, neki su u izolaciji, i svi se maksimalno trudimo da svoj posao obavimo kako treba u ovim teškim okolnostima – rekla je direktorka.

Na pomoći Domu zdravlja u vidu opreme i radova na objektu i oko njega direktorka se posebno zahvalila bujanovačkoj Veterinarskoj stanici, albanskoj dijaspori i izvesnom gospodinu Malićiju, firmi Kostić Moleraj, Bivodi, Crvenom krstu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *