Za direktora Vrtića 3 kandidata

Piše: N. Stevanović

Aleksić

PBujanovac, 17. decembar 2020.(naslovna foto Biljana Trajković)- Za mesto direktora Predškolske ustanove „Naša radost“ u Bujanovcu konkurisala su tri kandidata, saznaju Bujanovačke.

Na upravo zavšeni konkurs prijavu je podneo aktuelni direktor bujanovačkog vrtića, kadar Srpske napredne stranke (SNS),Milovan Aleksić, kome će, ukoliko bude ponovo izabran, to biti treći mandat na čelu ustanove.

Po nezvaničnim informacijama, glavni konkurent Aleksiću biće Biljana Trajković, dugogodišnja radnica ustanove, trenutno vaspitačica u odeljenju u selu Spančevac.

O njoj su Bujanovačke pisale u maju ove godine, kada je optužila direktora za mobing i nepoštovanje presude Apelacionog suda da je vrati na mesto glavne vaspitačice.

Direktor vrtića bi da postane i Hristina Pantić iz Bujanovca, koja je, takođe, kako saznajemo, podnela prijavu na konkurs.

Zakon nalaže da se sada obrazuje Komisija za izbor direktora koja treba da obradi konkursnu dokumentaciju, utvrdi ispunjenost propisanih uslova za izbor direktora, zatim obavii ntervju sa kandidatima i pribavi mišljenje o kandidatima vaspitno-obrazovnog veća.

Mišljenje veća se daje se na posebnoj sednici kojoj prisustvuju svi zaposleni i koji se tajno izjašnjavaju o kandidatima, kaže Zakon o osnovama  sistema obrazovanja i vaspitanja.

Konačnu odluku o imenovanju direktora doneće ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić iz Socijalističke partije Srbije (SPS).

Ministar bira direktora sa „obrazložene liste svih kandidata koji ispunjavaju uslove i predloga za izbor direktora“ koju mu dostavlja Upravni odbor ustanove, na osnovu izveštaja pomenute Komisije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *