Alternativa zapretila napuštanjem svealbanske koalicije u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 18. decembar 2020. -Tri odbornika Alternative za promene upozoravaju će napustiti „svealbansku većinu“ u bujanovačkoj skupštini ako se nastavi sa „nepoštovanjem koalicionog sporazuma“, kako je rekla odbornica Seuda Fazliu na današnjem zasedanju.

Sporazumom albanskih stranaka koje su formirale opštinsku vlast Alternativa je dobila kvote od 30 odsto za zapošljavanje svojih članova i 25 odsto za stručnu praksu.

-Bezuslovno smo se pridružili koaliciji, nismo tražili rukovodeće pozicije, već 30 odsto mesta prilikom zapošljavanja i 25 odsto mesta za pripravnike. Vi ne poštujete taj dogovor. Mi smo do sada glasali za sve predloge većine, ali ukoliko ne počnete da nas smatrate ravnopravnim partnerom u koaliciji, prestaćemo da glasamo – upozorila je Fazliu.

Stekao se utisak da najava Alternative nije preterano zabrinula tri veće stranke u vladajućoj koaliciji – Demokratsku partiju (DP), Partiju za demokratsko delovanje (PDD) i Pokret za demokratski progres (PDP), pošto niko od njihovih predstavnika nije reagovao.

Stranka koju u Bujanovcu vodi Arber Pajaziti ne može da sruši aktuelnu vlast, jer i bez tri odbornika Alternative većina ima dovoljna 22 glasa.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *