Nedžmedin Saćipi: Necivilizovan odnos Nagipa Arifija prema medijima

Bujanovac, 22. decembar 2020. – Zbog činjenice da ove godine u opštini Bujanovac nije bilo konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja, lokalno Udruženje novinara „Etika“ ocenjuje da se radi o „necivilizovanom ponašanju“ vlasti na čelu sa predsednikom Opštine Nagipom Arifijem, koji žele „da u medijskom mraku manipulišu javnim novcem“.

U saopštenju koje je potpisao Nedžmedin Saćipi, podseća se da je u opštini ove godine dva puta poništen medijski konkurs.

„Posledice toga ne trpe samo mediji, već pre svega građani koji mogu ostati bez pravovremenih informacija, što je posebno opasno u ovo vreme pandemije“, navodi Saćipi.

Kako se dodaje, ovaj informativni mrak odgovara lokalnoj vlasti zbog netransparentnosti raspodele javnog novca u drugim sferama poput 13. plate i drugim vrstama pomoći zaposlenima u javnoj upravi i pojedinim kategorijama stanovništva.

„Ne osporavamo ove vrste pomoći, ali izostavljanje medija i novinara nije humano, etično i moralno, kaže se u saopštenju, koje je poslato i medijskim udruženjima.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *