Pretnje smrću novinarima Južnih vesti

Bujanovac, Niš, 25. decembar 2020. „Najiskrenije želim celoj redakciji Južnih vesti divljačko silovanje njihove dece od strane migranata dok ne crknu“ jedna je od više pretećih poruka koje su upućene novinarima Južnih vesti.

Pretnje su upućene sa iste IP adrese u komentarima ispod teksta ovog portala o  radniku obezbeđenja firme u Nišu koji je upozorio, pa pucao na grupu mladića i jednog ranio.

Povodom pretnji u niškoj policiji kažu da je Osnovno javno tužilaštvo delo kvalifikovalo kao ugrožavanje sigurnosti, a izveštaj je dostavljen Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, pišu Južne vesti.

Sa pretnjama je nastavljeno i posle prijave policiji.

“Vidiš sine, zato što vlasnik, urednik i zapošljeni u JV sisaju isti evropski ku**c kao i Vučić sto sisa, samo su za drugog faraona ne za Vučka, al u stvari ista anti srpska govna koja treba pokačiti na jelku ko ukrase”, glasi drugi komentar.

Redakcija Južnih vesti nastaviće da izveštava u skladu sa pravilima profesije, a ne u skladu sa raspoloženjem ekstremnih pojedinaca ili grupa uvek spremnih da od novinara i njihovih porodica prave mete, kaže urednica Južnih vesti Gordana Bjeletić.

-Očekujemo da čovek koji je na ovakav način pisao o maloletnoj deci ljudi zaposlenih u našoj redakciji bude pronađen što pre, jer javnost treba da zna ko krijući se iza lažnih imena ugrožava sigurnost novinara. Oni, inače, svaki svoj tekst potpišu i nedopustivo je da bilo čiji mir i sigurnost budu ugroženi zbog profesionalnog rada – kaže Bjeletić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *