Sud u Preševu počinje da radi utorkom i petkom

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. decembar 2020. -U zgradi nekadašnjeg suda u Preševu od 3. januara će se održavati „sudski dani“ što Šćiprim Arifi, nekadašnji prvi čovek opštine, a sada predsednik Privremenog organa, tumači kao vraćanje Osnovnog suda u opštinu.

Arifi je vest o „vraćanju Osnovnog suda u Preševo posle decenije “ objavio pozivajući se na odluku Osnovnog suda u Bujanovcu od 23. novembra.

U toj odluci se navodi da će se od 3. januara 2021. godine u prostorijama suda u Preševu utorkom i petkom održavati sudski dani – odnosno „sprovoditi parnični i vanparnični postupci, kada to zahteva stranka u postupku, pod uslovom da obe stranke imaju prebivalište na teritoriji opštine Preševo, i ukoliko sud proceni da je isto celishodno i doprinosi ekonomičnijem i efiksanijem sprovođenju postupka“.

Arifi je, objavljujući odluku staru više od mesec dana, naveo da se „Sud vraća kao što je obećano“.

-Posle teškog izazova i beskonačne birokratije nakon jedne decenije uspeli smo da vratimo Osnovni sud u Preševo – kaže Arifi.

Osnovni sud u Preševu ukinut je 2010. godine odlukom Ministarstva pravde, a Preševljani po pravdu dolaze u bujanovački sud.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *