Uklonjena ruševina u dvorištu škole u Lopardincu, roditelji odahnuli

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 30. decembar 2020. Ruševina  u dvorištu škole u Lopardincu, koja je ugrožavala bezbednost dece, uklonjena je juče, mesec i po dana posle teksta Bujanovačkih.

Roditelji učenika područnog odeljenja bujanovačke OŠ „Branko Radičević“, ali i ostale dece u selu mogu konačno da odahnu.

Ruina od zgrade stare škole, koja je pretila da se potpuno uruši, u utorak je uklonjena, nakon insistiranja roditelja i preko našeg portala.

Oni su ranije rekli Bujanovačkim da strahuju za bezbednost  dece svaki put kad odu u školu i da se pitaju da li će se ruševina u dvorištu u kojem se igraju, pored koje prolaze, pa čak i ulaze unutra, sruštiti baš dok su tu.

-Ovaj višegodišnji problem je konačno rešen. Početkom meseca je stigla saglasnost iz republičke Direkcije za imovinu posle čega više nije bilo nikakvih prepreka da organizujemo uklanjanje objekta – rekao je u sredu za Bujanovačke direktor škole Nenad Tasić.

On se zahvalio firmi „Đore“  iz Lopardinca koja je uklonila objekat bez bilo kakve naknade.

-Taj prostor je sada očišćen. Sledi ograđivanje prema ulici, a u narednom periodu ćemo napraviti igralište za decu ili neki sličan sadržaj, u dogovoru sa roditeljima i Mesnom zajednicom – dodaje Tasić.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *