Teško povređen Vranjanac u tuči na Kopaoniku

Bujanovac, Raška, 2. januar 2021. Vranjanac, star 37 godina,  i tridesetogidišnji državljanin Hrvatske zadobili su teške telesne povrede u tuči na Kopaoniku u novogodišnjoj noći, saopštila je policija u Raški.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Raški uhapsili su državljanina Crne Gore (1982), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo učestvovanje u tuči.

On je, kako se sumnja, u jednom ugostiteljskom objektu na Kopaoniku, učestvovao u tuči u kojoj su povređeni Vranjanac i Hrvat.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Raški.

Policija nastavlja rad na rasvetljavanju svih činjenica u vezi sa ovim događajem, saopšteno je.

U obračunu je, inače, prema nezvaničnim informacijama učestvovao i Josip Kerum (30), nećak poznatog hrvatskog političara i biznismena i bivšeg gradonačelnika Splita Željka Keruma, prenosi Kurir.

Njegovo društvo se navodno potuklo sa grupom Crnogoraca.

Josip i jedan njegov drug iz Srbije prevezeni u KC Novi Pazar razbijenih glava.

Josip Kerum je inače dobro poznat hrvatskoj policiji.

Kod njega su 2016. godine pronašli čitav arsenal oružja nakon čega je 2019. osuđen na godinu dana zatvora.

U kući na Čiovu tada je krio 11 automatskih i dve poluautomatske puške, zatim 10 pištolja i dva revolvera uz više od 13.000 metaka.

U trenutku izricanje presude već je bio iza rešetaka nakon presude zbog 15 kilograma marihuane koji su nađeni u „audiju“ kojim je upravljao.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *