Mitrović: Za poplave kriva lokalna samouprava u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 15. januar 2021. (Foto Rts printskrin)- Šef bujanovačkih naprednjaka i narodni poslanik Nenad Mitrović za nedavne velike poplave krivi lokalnu samoupravu i ocenjuje da su opštinske vlasti zakazale.

-Šta je urađeno za 4 miliona dinara koje su pre par godina iz budžeta opštine prebačene JP „Komunalac“ za regulisanje atmosferskih voda u Bujanovačkoj Banji? Očigledno ništa. Jasno je da je lokalna samouprava zakazala, to pokazuju potresne slike iz Banje i drugih mesta – kaže Mitrović.

Bujanovačka Banja najviše je pogođena poplavama pre pet dana, a ovo i druga mesta u opštini Mitrović je obišao u pratnji predsednika Koordinacionog tela Zorana Stankovića.

Po Mitrovićevim rečima, za Bujanovačku Banju i Slatinu u selu Levosoje trajno rešenje po pitanju prevencije poplava moglo je i moralo da se nađe mnogo godina ranije.

-Obišli smo pogođena domaćinstva da bi ljudima pružili podršku i pomoć. Ponudili smo kratkoročnu pomoć u vidu hrane i lekova, za šta građani kažu da nije potrebno, već traže dugoročno rešenje, ono što će sprečiti da se ovako nešto ponavlja iz godine u godinu – kaže Mitrović.

Mitrović je naglasio da se Vlada Srbije izjasnila da će pomoći 17 lokalnih samouprava koje su pretrpele štetu od poplava.

Pozvao je i građane da prijave štetu lokalnom Štabu za vanredne situacije, koji će njihove zahteve prosleđivati i okružnom i republičkom štabu.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *