Dom zdravlja: Za vakcinaciju protiv korone da se jave stariji od 75 godina i hronični bolesnici

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 18. januar 2021. Meštani opštine Bujanovac stariji od 75 godina, kao i oni sa hroničnim bolestima starosti od 64 i više godina treba da se jave svojim izabranim lekarima ukoliko žele da prime vakcinu protiv kovida-19, rečeno je Bujanovačkim u Domu zdravlja.

-Javljanje izabranom lekaru je neophodno radi bolje organizacije imunizacije. Potrebno je da građani iz pobrojanih kategorija ostave kontakt telefon na koji će biti obavešteni o mestu, datumu i terminu imunizacije – rekla je za Bujanovačke direktorka Doma zdravlja dr Daliborka Pavlović.

U hronične bolesti spadaju, dodala je, astma, pritisak, hronično opstruktivna bolest pluća, karcinom.

Povodom najava iz opštinskog Štaba za vanredne situacije da vakcinacija kreće ove nedelje, dr Pavlović je rekla da ne može sa stopostotnom sigurnošću da potvrdi te navode, ali da očekuje da imunizacija počne uskoro.

-Dom zdravlja nema autonomiju u trebovanju vakcina, već smo upućeni na Zavod za javno zdravlje. Kada tamo stignu doze dobićemo ih i mi u skladu sa iskazanom potrebom. Da li će to biti ove nedelje ili sledeće – videćemo,  očekujem da bude vrlo brzo, a mi moramo da se dobro organizujemo – kaže dr Pavlović.

Vakcinacija zdravstvenih radnika, po njenim rečima, ide svojim tokom i do sada je tridesetak zaposlenih u Domu zdravlja primilo vakcinu protiv kovida.

Dom zdravlja za sada nema podatak koliko meštana opštine Bujanovac je elektronskim putem iskazalo interesovanje da primi vakcinu.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *