FK Radnik zbog ovog igrača popularniji u Indoneziji od Zvezde

Bujanovac, Surdulica, 26. januar 2021. (Foto FK Radnik) – Prošle godine, sredinom februara, odjeknula je vest da je Radnik iz Surdulice doveo Vitana Sulaemana, i to iz Indonezije gde je ovaj fudbaler prošao fudbalsku školu.

Osamnaestogodišnji Sulaeman igra na pozicijidesnog krila, nije baš postao zvezda Supe rlige, ali to ne sprečava uporne Indonežane da gafanatično prate i strpljivo čekaju pravu šansu, baš kao i on, piše Nova.rs.

Sulaeman je stigao iz ekipe PSIM Jogjakarte i potpisao je ugovor do leta 2023. godine, tada se spremao za šansu kako bi bio spreman za Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina, koje je planirano za peirod od 20. maja do 12. juna 2021. godine upravo u Indoneziji, prenosi Vranjenews.

Taj turnir je otkazan zbog pandemije koronavirusa, što će FIFA na drugi način kompenzovati Indonežanima, koji pomno prate svaki korakSulaemana.

– Veoma sam impresioniran ovom sredinom i ljudima u Radniku. Organizacija svega mi je jako interesantna, ali sa druge strane vrlo ozbiljna, što mogu reći i za kolektiv u kome treniram.

Istog sam mišljenja i kada je reč o ljudima iz ovog grada koji su mi pružili toplu dobrodošlicu – rekao je Sulaeman na promociji u Surdulici, a u tom trenutku, imao je 350.000 pratilaca na Instagramu.

Po objavi vesti o transferu Radnik je odmah dobio 10.000 pratilaca na ovoj društvenoj mreži, a sam fudbaler je za godinu dana došao do brojke od čak 542.000 pratilaca na Instagramu, iako ne igra!

Poređenja radi, Crvena zvezda ima 435.000pratilaca, Partizan 154.000 pratilaca na Instagramu, a sam Vitan može se pohvaliti i sponzorstvom sa Najkijem u svojoj zemlji, pa redovno objavljuje i reklame u partnerstvu sa proizvođačem sportske opreme.

Novi bum Vitan je napravio kada je prethodnih dana postigao gol protiv Himkija (pogledajte ga u video klipu u nastavku na 4.45) na pripremama u Antaliji. Zatresao je mrežu protiv ruskog kluba u porazu od 4:3, u 88. minutu, što je bilo dovoljno da se još jednom „usija“ nalog Radnika.

Bilo je i Indonežana koji su ga prekrstili u „Sulejman Vitanović“, a sve je dobilo novu dimenziju kada su fanatični navijači napravili i fan stranicu Radnika, uz jednu “whatsapp” grupu.

Još prošle godine, fenomen njegove popularnosti pokušao je da približi javnosti Darko Gašić, sportski direktor Radnika.

– Novi igrač u našim redovima spada u grupu najtalentovanijih fudbalera u svojoj zemlji. Prošao je u svom školovanju jednu od boljih akademijau Indoneziji, Ragunan Atletes, a nakon toga je imao izlaz na seniorski fudbal u PSIM Jogjakarta odakle dolazi u naš klub.

U prilog njegovim kvalitetima i njegovom talentu govori i činjenica da ima 12 nastupa za selekciju U19 kao i 13 nastupa za selekciju U23.

Ta selekcija je od igrača koji su pet godina stariji od njega pa to dovoljno govori o tome kako njegov savez i treneri te zemlje vide upravo Vitanov talenat.

Potrudićemo se da se Vitan razvije dobro i da u budućnosti ne bude samo član mladih selekcija svoje zemlje već i da ima nastupe i za reprezentaciju Indonezije.

Želim mu dobrodošlicu i nadam se da će Radnik da mu pomogne da ostvari sve svoje ciljeve koje je zacrtao – izjavio je tada Gašić.

Sulaeman i dalje čeka na pravu šansu u Super ligi, možda ovaj gol protiv Himkija bude nada vernim pratiocima i navijačima, koji čekaju pravi materijal za „whats app“ grupu.

U zemlji od 270,7 miliona ljudi postoji već ozbiljna „baza“ da se vrte hajlajtsi iz Super lige, ako Sulaeman dobije priliku.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *