Od novca Koordinacionog tela svega 20 odsto za srpske sredine u opštini Bujanovac (Tabele)

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 26. januar 2021. Od oko 106 miliona dinara iz Koordinacionog tela (KT) za infrastrukturne investicije u opštini Bujanovac, ove godine svega nešto više od 20 odsto će ići za srpska sela.

U odluci o raspodeli sredstava iz Koordinacionog tela za 2021. godinu, koju je usvojila Skupština 29. decembra prošle godine, pobrojani su svi projekti koji će se finansirati ovim novcem, pa se prostom računicom dolazi do cifre od nešto preko 25 miliona dinara za projekte u sredinama u kojima žive isključivo Srbi.

Među projektima su rekonstrukcije puteva i asfaltiranja ulica u Rakovcu, Klinovcu, Baraljevcu, Spančevcu, Krševici, Srpskoj Kući, Karadniku.

Za buster stanicu u Žuželjici je predviđeno 3,4 miliona dinara, za izgradnju kancelarije mesne zajednice u Ljiljancu 2 miliona, a za bunare u Kleniku 1,5 miliona i Žbevcu 1,2.

Najvredniji projekat u samom Bujanovcu je rekonstrukcija ulica oko gradskog vrtića (Braće Stošić, Vuka Karadžića,1. maj) za šta je planirano 15,6 miliona dinara.

Za sređivanje trotoara duž glavne Ulice Karađorđa Petrovića predviđeno je 7,3 miliona dinara.

U Oslaru, selu u kojem žive i Srbi i Albanci, biće uloženo 2,7 miliona dinara za izgradnju kanalizacije.

Od novca iz Koordinacionog tela će sa 4 miliona dinara biti finansiran deo subvencija za poljoprivredu.

Preostalih 53 miliona od ukupnih izdvajanja iz budžeta KT predviđeno je za sredine u kojima žive Albanci.

Pored novca iz KT, lokalna vlast za infrastrukturu planira još oko 75 miliona iz sopstvenih sredstava, od kojih svega oko 17 miliona za projekte u sredinama koje se mogu nazvati mešovitim i stavke poput održavanja puteva, signalizacije, povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju.

Mnogo veći deo, nekih 58 miliona, biće utrošen za područja u kojima žive Albanci.

 

 

 




One thought on “Od novca Koordinacionog tela svega 20 odsto za srpske sredine u opštini Bujanovac (Tabele)

  1. Anonimni

    Zanima me za selo Klenike opstina Bujanovsc ,u mahali mezdraja put je u ocajnom stanju i zahtev podnesen a u planu nikako da udje za asvaltiranje

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *