Zahtev za nadoknadu štete od poplava do sada podnelo preko 130 građana

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 26. januar 2021. – Za nepune dve nedelje od kako je počelo prijavljivanje štete prozrokovane poplavama u opštini Bujanovac, oko 130 meštana podnelo je zahteve lokalnom Štabu za vanredne situacije za nadoknadu.

S obzirom da rok za podnošenje zahteva ističe 13. februara, za očekivati je da konačan broj građana koji će od Opštine zatražiti pomoć za saniranje štete na domaćinstvima bude znatno veći.

Bujanovačke saznaju da je najveći broj do sada pristiglih zahteva od meštana iz Lučana, Oslara, Končulja, Levosoja, Novog naselja i Bujanovačke Banje.

Upravo su ova mesta, kako su izveštavale Bujanovačke, 11. januara bila najviše pogođena poplavama.

Pored nadoknade iz lokalne samouprave, najavljena je i pomoć države.

Vlada Srbija je pre četiri dana proglasila stanje elementarne nepogode u opštini Bujanovac i još 17 opština na jugu zemlje, najavivši da će na taj način moći da obezbedi pomoć za poplavljena područja.

Tom odlukom biće pokrenut mehanizam Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima za upućivanje pomoći za obnovu oštećenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana, objekata javne namene u javnoj svojini i infrastrukture, saopšteno je iz Vlade.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *