fbpx

Dolijali džeparoši: Na zelenoj pijaci u Bujanovcu krali novac i mobilne telefone

 

Bujanovac, 27. januar 2021. Inspektori bujanovačke policije uhapsili su grupu džeparoša koja je nedeljama unazad harala pijacom u Bujanovcu.

Radi se o dvojici muškaraca starih 40 i 60 godina, iz Tetova u Severnoj Makedoniji koji su, kako saznajemo, dolazili svakog ponedeljka u Bujanovac da bi džeparili na pijaci.

Oni su ovog ponedeljka uhvaćeni i kod njih su pronađeni novac i mobilni telefoni, a u njihovom vozilu više komada odeće koju su često presvlačili sa ciljem da ne budu otkriveni.

Bujanovačkim se javilo nekoliko sugrađana koji su odžepareni u proteklih mesec dana, a jednom od naših sagovornika iz džepa pantalona ukradeno je 8.000 dinara.

-Kupovao sam na jednoj tezgi, platio i vratio pare u džep. U tom trenutku se oko mene stvorila gužva, a na sledećoj tezgi sam primetio da sam pokraden. Kasnije sam čuo da nisam jedini tog ponedeljka ostao bez novca – kaže jedan Bujanovčanin.

Matrica po kojoj su funkcionisali uhapšeni džeparoši je ta da su za mete birali starije ljude koji ne mogu da pojure za njima, a pratili su one za koje bi procenili da imaju više novca.

Osumnjičeni za džeparenje su sada u pritvoru i protiv njih je podneta krivična prijava za krađu.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *