Bujanovačke zbog dugovanja tuže Opštinu Bujanovac, Arifijevu samovolju plaćaju građani

Od početka pandemije objavili smo gotovo 800 naslova o korona virusu u Bujanovcu

Bujanovac, 29. januar 2021. – Udruženje građana Bujanovačke, koje su osnivač našeg portala, i naš pravni tim, odlučili su da podnesu tužbu sudu protiv Opštinske uprave Bujanovac zbog neizmirenih obaveza nastalih na osnovu ugovora potpisanog 22. jula 2020. godine.

Bujanovačke su, naime, sa administracijom Šaipa Kamberija sklopile ugovor o pomoći opštine tokom izveštavanja o korona virusu na teritoriji Bujanovca, ali Nagip Arifi, koji ga je nasledio na čelu Bujanovca, odbija da sprovede nasleđene obaveze.

Umesto toga, njegova administracija donosi rešenje kojim se poništava prethodno o dodeli sredstava, iako su Bujanovačke sa svoje strane sprovele u delo svako slovo ugovora u kome, između ostalog, stoji i da se on ne sme i ne može menjati jednostrano.

Sve ovo je, naravno, lako proverljivo ulaskom na naš sajt www.bujanovacke.co.rs.

Tokom vanrednog stanja zbog korona virusa, Bujanovačke su bile jedini lokalni medij koji je svakodnevno izveštavao o situaciji u gradu, ne samo u vezi sa pandemijom, a nastavili smo i dalje, sve do danas.

U posebno otvorenoj rubrici KORONA, od tog 15. marta 2021. objavili smo gotovo 800 naslova na srpskom i albanskom jeziku.

Građani Bujanovca su se preko našeg portala svakodnevno informisali o svemu što je za njih važno i tiče se borbe sa kovidom 19.

Upravo zbog toga, odlučili smo da pravdu potražimo na sudu, verujući da je Srbija pravna država u kojoj ni jedan pojedinac, pa makar se on zvao i Nagip Arifi, ne sme i ne može da sprovodi samovolju.

Čak nije želeo ni da nas udostoji razgovora kako da se ovaj problem na obostrano zadovoljstvo prevaziđe, ponašajući se po uzoru na francuske kraljeve: Opština, to sam ja!

A ta samovolja je, između ostalog, i plod međustranačkih sukoba dve najjaće stranke u parlamentu, u koji nemamo nameru da se mešamo, ali smo dužni da odbijemo tretman kolateralne žrtve tog sukoba koju nam je namenio Arifi.

Tužba nema lukrativnu svrhu, već više pedagošku, da nauči javne funkcionere da se ne mogu i ne smeju ponašati mimo zakona i po svom nahođenju.

Građani treba da znaju da ukoliko sud donese presudu u korist Bujanovačkih, a nema razloga da ne bude tako s obzirom na argumente koje posedujemo, iznos duga, kamate i troškove neće platiti Arifi iz svog džepa, već svi mi, građani Bujanovca, koji punimo opštinski budžet.

 

 

 




2 thoughts on “Bujanovačke zbog dugovanja tuže Opštinu Bujanovac, Arifijevu samovolju plaćaju građani

  1. Laki

    Mora da pita gospodina Cakaja Iz Al. Dal sme da vam pusti pare. A mozda ce Cakaj da posalje i advokata da vam ponisti tuzbu. Sve je moguce u nasoj drzavi.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *