Saradnja tri opštine iz okruga sa Švajcarskom u upravljanju javnim novcem

Bujanovac, 16. februar 2021. Opštine Vladičin Han, Surdulica iBosilegrad sarađivaće sa švajcarskim Sekretarijatom za ekonomske poslove u projektu Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2) kojim se obezbeđuje kontrola nad javnim finansijama i nadzor nad lokalnim javnim preduzećima.

Svečano potpisivanje memoranduma o saradnji između projekta RELOF2 i ove tri lokalne samouprave zakazano je za sredu 17.februara u 11 časova, u zgradi opštinske uprave Vladičinog Hana.

Projekat traje od 1. februara 2019. godine do 31. januara 2023. godine i odvijaće se u dve faze (2019 – 2020. godine i 2021 – 2022. godine).

Fokus RELOF2 projekta je podrška lokalnim samoupravama u primeni principa dobrog upravljanja u upravljanju rizicima i učincima kroz sveobuhvatnu unutrašnju kontrolu i adekvatno upravljanje javnim finansijama.

Projekat RELOF2 u prvoj fazi podrazumeva pružanje stručnepomoći i podrške grupama lokalnih samouprava (partnerstvima) organizovanih oko jedinica lokalnih samouprava koje većposeduju određene kapacitete za uspešnu primenu principadobrog upravljanja.

Ovakav pristup omogućava bolje organizovanim jedinicamalokalne samouprave da unaprede svoje kapacitete u upravljanjujavnim finansijama, a istovremeno budu i mentori drugimlokalnim samoupravama u svom regionu i lideri u sprovođenjuprincipa dobrog upravljanja na lokalnom nivou.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *