Albanija podržala vlast u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. februar 2021. Albanija je pozdravila odluku opštinske vlasti o izgradnji stanova za socijalno ugrožene u Bujanovcu, iako je ovo bio jedan od uzroka raspada  „svealbanske“ vladajuće većine, koju je nedavno napustila Alternativa za promene.

Opština Bujanovac je na zvaničnoj FB stranici objavila da je ambasada Albanije u Beogradu uputila pismo predsedniku bujanovačke Skupštine Enveru Ramadaniju u kojem se izražava podrška odluci o stanovima.

„Činjenica da projekat finansira Evropska unija, a sprovodi UNHCR uz podršku američke ambasade u Beogradu, dokazuje ne samo lokalnu, već i međunarodnu težinu ovog projekta, značaj koji naši strateški prijatelji i partneri posvećuju suživotu i razvoj demokratskih društava u ovom delu Evrope“, navodi se u pismu ambasadora Ilira Bocke.

Alternativa je napustila „svealbansku“ koaliciju posle sednice Skupštine na kojoj se žestoko protivila usvajanju odluke o stanovima, zahtevajući skidanje ove tačke sa dnevnog reda, što su ostali partneri u vlasti – Demokratska partija (DP), Partija za demokratsko delovanje (PDD) i Pokret za demokratski progres (PDP) – ignorisali.

Odbornici stranke koju u Bujanovcu vodi Arber Pajaziti su tvrdili da se iza odluke o stanovima za socijalno ugrožene krije zbrinjavanje raseljenih sa Kosova, među kojima su i „ubice i silovatelji 20.000 kosovskih žena“.

Predsednik Skupštine Ramadani je replicirao objašnjavajući da će 21 stan koristiti uglavnom Romi iz kampa „Salvatore“, ali i socijalno ugroženi Albanci.

Međutim, odbornici Alternative nisu odustali od svog zahteva već su napustili sednicu.

Nedugo potom Pajaziti je objavio da Alternativa napušta koaliciju, navodeći stanove kao jedan od razloga.

 




One thought on “Albanija podržala vlast u Bujanovcu

  1. Žiko

    Narode Preševa i Bujanovca ,vekovima bili multikultura i krasila multinacija , protiv Otomanske carevine kao janičara na zapadnom Balkanu,sad preostaje samo da krunšemo Albanskog Prestolonaslednika Leko Zogo i srpskog Prestolonaslednika Aleksandar II Karađorđevića za kralja i da proglasimo parlamentarnu i ustavnu kraljevinu u Srbiji i Albaniji.
    Živela multikultura!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *