fbpx

Kon: Zaustaviti punjenje kovid bolnica

Bujanovac, Beograd, 21. februar 2021. Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da mora biti zaustavljen priliv obolelih od koronavirusa u bolnice, jer su lekari i medicinsko osoblje iscrpljeni.

Kon je za TV Prva rekao da porast broja novozaraženih korona virusom ne može biti tako veliki kao ranije, jer je kolektivni imunitet na nivou koji to neće omogućiti, ali da ćemo imati porast koji će trajati još neko vreme.

Na pitanje da li će postojeće mere biti pooštrene, Kon je rekao da o tome još nije raspravljano, ali da u okviru medicinskog dela Kriznog štaba postoji mišljenje da neko vidljivo zaoštravanje mora da postoji, jer porast broja novozaraženih predstavlja dodatni rizik na koji treba reagovati, prenosi RTS.

On je istakao da mora da se prihvati činjenica da nepoštovanje mera rezultira povećanjem broja zaraženih i da se intenzivno prati situacija u školama, pre svega srednjim.

-U ovom trenutku je najvažnija vakcinacija, jer je to jedini nacin da iz pandemije izađemo što pre –  rekao je  Kon i dodao da je potrebno vakcinisati tri miliona ljudi.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *