fbpx

Otkriveno 12 migranata u tovaru mandarina

Bujanovac, Preševo, 21. februar 2021. (foto Uprava Carina)  – Na graničnom prelazu Preševo carinici su prošle nedelje otkrili 12 migranata u tovaru mandarina i pomorandži.

„Slepi putnici“ otkriveni su kada je oko 08:30 časova, na ulazu u zemlju, na red za redovnu kontrolu pristigao kamion kraljevačkih registarskih oznaka, natovaren svežim mandarinama i pomorandžama iz Grčke, navode iz Uprave Carina.

Na pitanje da li, osim robe koju prevozi ima nešto da prijavi carinskoj kontroli, 33-godišnji vozač je odgovorio odrično, rekavši da je tokom vožnje čuo buku u unutrašnjosti kamionske prikolice.

“To je bila dovoljna indicija da se izvrši pregled multigasnim detektorom „Drager“, koji je registrovao povećanu koncentraciju ugljendioksida u kamionskoj prikolici”, kaže se u saopštenju.

Nakon skidanja severnomakedonske carinske plombe, na kojoj nisu uočena nikakva oštećenja, u tovarnom delu otkriveno je 12 mlađih osoba bez ličnih dokumenata kod sebe, koji su rekli da su državljani Sirije.

Migrante je po otkrivanju preuzela policija u dalju nadležnost.

Od početka godine na graničnim prelazima u različitim tovarima robe otkriveno je ukupno 139 ilegalnih migranata.
One thought on “Otkriveno 12 migranata u tovaru mandarina

  1. Nejasno

    Brz dokumenata I verujem im se na rec? Kome verovati ako ne onima koji svesno krse zakone? Sad su I oni nas problem, predpostavljam. A kovid? Za njih to ne vazi?

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *