Vranje i dalje gori, zatvaraju se škole

Bujanovac, Vranje, 26. februar 2021.- U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovana su 144 pacijenta. Od tog broja 127 je pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 126 pacijenata, dok je na kiseoniku 66. Na bolničko lečenje primljeno je 15 pacijenata, dok je otpušteno 12. Trenutno u kovid bolnicama u Vranju je 16 slobodnih postelja, javlja RTS.

U kovid ambulanti u Vranju tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 326 pregleda, od čega je 137 broj prvih pregleda.

Gradski štab za vanredne situacije je, na osnovu najnovijih izveštaja i stručnog mišljenja Zavoda za javno zdravlje Vranje o povećanom broju obolelih učenika i zaposlenih u srednjim i osnovnim školama, usvojio preporuku da na onlajn nastavu narednih 14 dana pređu: OŠ „Vuk Karadžić“, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj, OŠ „Radoje Domanović“, OŠ „Branko Radičević, Hemijsko-tehnološka škola, Tehnička škola, Medicinska škola „Dr Izabel Emsli Haton“, Ekonomsko-trgovinska škola i Gimnazija „Bora Stanković“.

Učenje na daljinu se preporučuje za učenike viših razreda navedenih osnovnih škola od petog do osmog razreda i svih razreda srednjih škola. Ova preporuka upućena je Ministarstvu prosvete radi dobijanja saglasnosti.

Gradski štab za vanredne situacije doneo je i zaključak o pojačanom nadzoru inspekcijskih službi u narednom periodu, a posebno će biti kontrolisan svaki vid organizovanja kojim se krše sve važeće mere.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *