Opština objavila poziv za stručnu praksu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 1. mart 2021. Opština Bujanovac je objavila Javni poziv za poslodavce koji žele da učestvuju u Programu stručne prakse.

Za ovu namenu lokalna samouprava je predvidela 18 miliona dinara.

Program stručne prakse trajaće do 12 meseci za pripravnike sa  visokom stručnom spremom, do 9 meseci za praktikante sa višom i 6 meseci za one sa srednjom stručnom spremom.

Tokom trajanja stručne prakse Opština Bujanovac će uplativati poslodavcu sredstva za isplatu angažovanih lica odnosno, 25.000 dinara u neto iznosu za one sa fakultetskom diplomom, 21.000 za pripravnike sa višom školom i 18.000 dinara za svršene srednjoškolce.

Podsetimo,  opštinska vlast je prošle godine ukinula deo programa stručne prakse,  ostavljajući pripravnike samo u u Domu zdravlja, Apoteci i Predškolskoj ustanovi, kako je tada objasnio predsednik opštine  Nagip Arifi, zbog nedostatka novca u budžetu.

Inače, pravo na učešće u programu imaju poslodavci sa teritorije opštine Bujanovac, i to: obrazovne institucije, javna preduzeća i javne ustanove, čiji je osnivač Opština Bujanovac, državni organi, kao i poslodavci iz sektora privrede, navodi se u konkursu.

Javni poziv je otvoren do 26. marta.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *