fbpx

Predložen policijski čas, odluka uskoro

Bujanovac, 1. mart 2021. Medicinski deo Kriznog štaba je predložio uvođenje policijskog časa, a odluka će biti doneta u narednim danima, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković nakon sednice Kriznog štaba.

Oni smatraju, kako je naveo, da smanjenje rada za sat, dva ili tri u objektima gde je veliki promet, ne donosi ništa u pogledu borbe protiv širenja koronavirusa, prenosi RTS.

Naveo je da je stav tog dela štaba „jasan i decidan“da bi u ovom trenutku to bilo najcelishodnije rešenje, bez ulaženja u to kakve bi ekonomske posledice „lokdaun“ izazvao.

Gojković je istakao da je ostalo da se članovi Štaba sastanu u „sledećih dan, dva“ ponovo, da se do tada obave različite konsultacije i da se zatim donese odluka adekvatna i najbolja za sve.

Niko u javnosti, kako je rekao, ne treba da oročava tu odluku i ona će biti doneta narednih dana.

-Moramo voditi računa o javnom zdravlju, interesu naših građana, i zdravlja, ali se moramo voditi i mišlju kako ćemo kao država nakon godinu dana u svemu ovome da podnesemo ne samo ekonomski, nego i u ostalim aspektima, sociološki, psihološki, mentalno eventualno novi ‘lokdaun’ – rekao je Gojković.

Najveći problem je, kako je ukazao, da se uspešno sprovede vakcinacija u uslovima povećang broja obolelih.

-Ako budemo imali veliki broj zaraženih, nećemo moći da vakcinišemo ljude – upozorio je Gojković.

Najavio je da će sutra, na inicijativu premijerke Brnabić, tim iz Ministarstva zdravlja ići u Vranje kako bi videli zašto postoji problem sa velikim povećanjem broja novozaraženih u tom gradu.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.