Stojković je potpisao ugovor na tri godine, odnosno do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, prenosi Danas.

„Presrećan sam i u isto vreme izuzetno ponosan. Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje. Nisam mogao da poželim bolji rođendanski poklon. Svestan sam odgovornosti koju preuzimam, ali isto tako verujem u sopstveni kvalitet, kvalitet mojih saradnika i ogroman potencijal koji ima naša reprezentacija“, rekao je Stojković za sajt Saveza.

On je rekao i da oseća veliku podršku sa svih strana, koja će biti neophodna za ostvarenje ciljeva, a prvi je uspeh u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

„Vrlo brzo počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Uveliko se pripremamo, analiziramo protivnike od kojih su prva dva izuzetno teška i realno, naši glavni rivali za prva dva mesta u grupi. Moramo da budemo jedinstveni, da ginemo za dres naše zemlje, grb i himnu. Nema drugog načina da se dođe do uspeha. Rezultat je prioritet, ali isto tako hoću da mi dominiramo, da želimo gol više i budemo oni koji će kontrolisati utakmicu“, naveo je Stojković.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Radničkog iz Niša, Marseja, Verone i Nagoje rekao je da će biti i teških trenutaka, ali da će tada biti „neophodno jedinstvo, vera i optimizam da će prva sledeća utakmica biti bolja“.

On je zahvalio Fudbalskom savezu Srbije na poverenju i izradio nadu da će se svi zajedno radovati uspesima reprezentacije.

Uz selektora Dragana Stojkovića na mestu direktora A tima biće Stevan Stojanović, dok će u stručnom štabu biti treneri Goran Đorović, Saša Ilić i Bratislav Živković.

Trener golmana je Goran Čuumić, kondicioni trener je Kacušito Kinoši, trener analitičar je Nebojša Stamenković, a tim menadžer Nemanja Filipović.