„Desilo se nešto što nije smelo i ne bi moglo da se desi da su poštovane procedure“, rekao je član Kriznog štaba za borbu protiv korone, Tiodorović, koji je sa medicinskim timom štaba došao u Vranju zbog izuzetno nepovoljne epidemiološke situacije u tom gradu, javila je Radio televizija Srbije (RTS).

On je istakao da su ljudi koji sprovode vakcinaciju preopterećeni i da je interesovanje stanovništva za vakcinu veoma veliko.

„Svako mora da bude pitan pre nego što mu se da druga doza, koju ste vi primili vakcinu. Ne samo uvid u njegovu dokumentaciju, nego i da ga pitaju. I ako ne zna, da se to vidi iz njegovih dokumenata“, naglasio je Tiodorović.

Posle sastanka koji je trajao gotovo dva sata, članovi tima su naveli da su se uverili da se u ugostiteljskim i trgovinskim objektima u Vranju ne poštuju dovoljno protivepidemijske mere.

„Najveći problem u poštovanju mera je u trgovinskim centrima, odnosno u prodavnicama. Ono što smo čuli i od inspektora je da se mere distance u restoranima i kafićima takođe ne poštuju“, rekao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić.

Gradske vlasti poručuju da će učiniti sve da pooštre mere koje su u njihovoj nadležnosti.

Кapaciteti u obe kovid bolnice u Vranju su gotovo popunjeni, a do sada je vakcinisano oko 17.000 Vranjanaca.