Zajednička srpska lista za izbore u Preševu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 2. mart 2021. Predsednik Opštinskog odbora SNS u Preševu Branko Trajković očekuje da zajednička izborna lista 8 stranaka koje okupljaju Srbe, a koju predvode naprednjaci, osvoji bar dva, a možda i tri odbornička mesta na predstojećim lokalnim izborima u ovoj opštini.

-Ne samo da nije nemoguće, već i očekujem da nadmašimo rezultat sa prošlih izbora kada smo osvojili dva mesta u lokalnoj skupštini sa 38 mesta– kaže Trajković za Bujanovačke.

Trajković, prvi na jedinstvenoj listi srpskih stranaka, optimizam temelji na prognozama albanskih partija.

-Njihova procena je da će na ove izbore izaći oko 4.000 građana manje u odnosu na prošle izbore na kojima je glasalo gotovo 19.000 birača. To bi značilo i treći mandat za našu listu – ističe Trajković.

Na objedinjenoj srpskoj listi za lokalne izbore 28. marta pod nazivom „Aleksandar Vučić – za budućnost Preševa“ su kandidati osam stranaka – SNS, SPS, PUPS, SRS, JS, Pokret socijalista, Srpska desnica i Srpska stranka Zavetnici.

Drugih srpskih stranaka, kaže Trajkovića, nema u Preševu, već su se sve postojeće okupile oko SNS.

Po njegovoj proceni, u ovoj opštini živi oko 850 Srba.

Pre predaje liste u ponedeljak, Preševo su posetili predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić i čelnici odbora naprednjaka i još nekih koalicionih stranaka u Vranju, Vladičinom Hanu, Trgovištu i Bujanovcu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *