fbpx

Preminuo Čeda Apsandžija, legendarni “Pobratim” rođen u Krševici

Bujanovac, Vranje, 4. mart 2021. (Foto Vranjenews)-Čedomir Krstić poznatiji kao Čeda Aspandžija, doajen vranjskog humora i još jedan član čuvene humorističko-glumačke trupe „Pobratimi“, preminuo je u četvrtak u Vranju u 71. godini.

Rođen je 1950. godine u Krševici nadomak Bujanovca.

Nadimak koji će nositi do kraja života dobio je ubrzo nakon što se zaposlio u Okružnom zatvoru u Vranju gde je proveo ceo radni vek, prenosi Vranjenews.

Sa glumcima i humoristima Perom Stojanovićem Tumanom, Čedom Stošićem Motkom, Draganom Cvetkovićem Zubetom, Stojadinom Popovićem Cukom, Dragoslovom Popovićem zv. Bucko Gušlja i drugima činio poznatu trupu „Pobratimi“ koja je pobeđivala na brojnim takmičenjima u humoru diljem bivše Jugoslavije.

Ova ekipa snimila je i čuveni serijal „Pobratimi“ za lokalnu RTV Vranje.

Bio je jedan od čuvenih „Pobratima“ u humorističkoj emisiji „Nedeljni smehotres“, koja se emitovala na talasima Radio Vranja.

Čedomir Krstić Apsandžija bio je osnivač „Škembijade“ u Krševici, takmičarske manifestacije u spremanju specijaliteta od škembića.

Na ovom i sličnim takmičenjima pojavljivao se neretko u ulozi predsednika žirija, kao vrsni poznavalac kulinarstva ovog kraja.

Bio je jedan od poslednjih vranjskih boema starog kova.

Iza sebe je ostavio suprugu, dve ćerke i dvoje unučadi.

Čedomir Krstić biće sahranjen u petak na Šapranačkom groblju u Vranju.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.