Vikend zatvoren, rade samo prehrana, apoteke i pumpe

Bujanovac, Beograd, 12. mart 2021.- Za vikend će na teritoriji Srbije sve biti zatvoreno, osim objekata vezanih za prehranu, apoteka i benzinskih pumpi. Mere će biti kao i prošlog vikenda, s tim što su otkazane i sve manifestacije, rekao je Zoran Gojković posle sednice Kriznog štaba, prenosi RTS.

Tokom vikenda biće održane dodatne konsultacije i u ponedeljak će se odlučiti na koji način će se nastaviti s merama, istakao je Gojković.

Dodao je da nije tajna da medicinski deo Kriznog štaba traži da se mere produže za 14 ili 21 dan, i ponavlja da će se odluka o nastavku mera doneti posle vikenda.

Sledeće nedelje nastavlja se onlajn nastava za srednje škole, ali će se u saradnji sa MInistarstvo prosvete na onlan nastavu prebaciti i stariji razredi osnovne škole (od petog do osmog razreda). Niži razredi nastavljaju kao i do sada, rekao je Gojković.

Aktuelna epidemiološka situacija, prema analizi medicinskog dela Kriznog štava je vanredna.

Jedan određeni period vidi se blago povećanje broja obolelih, a epidemiolopki deo Kriznog štaba očekuje da će broj dalje rasti u narednom periodu, rekao je posle sednice Kriznog štaba pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *