Nova komunalna infrastruktura za Bujanovac, država daje 31 milion evra

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 15. mart 2021. Za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kolektora i rekonstrukciju kanalizacione mreže Opština Bujanovac će od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dobiti 31 milion evra.

Ovu informaciju je na svom Tviter nalogu potvrdio resorni ministar Tomislav Momirović.

Informaciju na Tviteru potvrdio ministar

Ogroman projekat koji je pripreman godinama na pragu je realizacije, a o dinamici radova danas su razgovarali predsednik opštine Nagip Arifi i ministar Momirović, objašnjava za Bujanovačke Fazila Azemović, načelnica opštinskog Odeljenja za razvoj i investicije, koja je prisustvovala sastanku.

-Iako se u prethodne četiri godine na ovome nije radilo, mi imamo u potpunosti pripremljen projekat, gotovo idejno rešenje postrojenja, sabirnih kolektora, čak i sa mogućnošću priključenja udaljenijih sela, tako da smo zahvaljujući tome ušli u prvu grupu opština koje će biti stopostotno finansirane – kaže Azemović.

Po njenim rečima, sve ovo znači konačno i trajno  rešavanje problema sa otpadnim vodama, odnosno kanalizacijom.

-Stavljam akcenat na Rakovac, Bujanovačku Banju – ugroženost izvorišta vode u Bujanovačkoj Banji, kod fabrika „Bivoda“ i „Heba“. Zatim, radi se o kompletnoj evakuaciji otpadnih voda iz stare crpne fekalne stanice, kod naselja Karakačka. Dakle, imamo tri kolektora otpadnih voda – iz celog grada, Velikog Trnovca, Rakovca, Novog Naselja ka postrojenju i četvrti – iz postrojenja u reku, ali posle prečišćavanja – kaže Azemović.

Postrojenje će se graditi kod Srpske Kuće, između Koridora 10 i auto-puta E75, dodala je.

-Imamo saglasnost Puteva Srbije, preliminarnu saglasnost meštana i  sada krećemo u eksprorijaciju – kaže Azemović.

Ona je naglasila da je u pogledu pripremljenosti za realizaciju projekta Opština Bujanovac bila najbolja u konkurenciji 65 lokalnih samouprava u Srbiji i da je zbog toga  Arifi bio jedini predsednik opštine kojeg je primio lično ministar.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *