U OŠ “B. Radičević” jedva dočekali onlajn nastavu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 15. mart 2021. Odlukom Kriznog štaba učenici viših razreda osnovnih škola danas su prešli na onlajn nastavu, što posebno pozdravljaju u bujanovačkoj OŠ „Branko Radičević“ u kojoj korona divlja poslednjih nekoliko nedelja.

Direktor škole Nenad Tasić kaže za Bujanovačke da je prelazak na onlajn nastavu pravi potez, iako od utorka nije bilo novih slučajeva kovida u kolektivu.

-Pre toga je stanje zaista bilo alarmantno. Svakog dana smo imali nove slučajeve među zaposlenima tako da smo dospeli u situaciju da ne možemo da obezbedimo ni zamene za nastavnike koji su oboleli – kaže Tasić.

Inače, Bujanovačke su već pisale da situacija sa koronom u ovoj školi svakoga dana izmiče kontroli.

-Mogu da kažem da je sada malo bolje stanje, s obzirom da već nekoliko dana nema novih slučajeva, a prelazak na onlajn će svakako doprineti smirivanju – naglašava direktor.

Dodao je da će se onlajn nastava za starije osnovce izvoditi po već uhodanom sistemu i da škola ima kapaciteta, a nastavni kadar sada već dovoljno iskustva, da ovo sprovede.

Učenici od prvog do četvrtog razreda za sada nastavljaju sa klasičnom nastavom u školi, tako što su odeljenja podeljena u grupe, uz rigorozno poštovanje mera.

Obrazovno-vaspitni rad putem nastave na daljinu realizuje se na osnovu rasporeda časova za svako odeljenje, u realnom vremenu, putem izabranog sistema za upravljanje učenjem, korišćenjem informaciono-komunikacione tehnologije, obezbeđujući ostvarivanje propisanih ciljeva, ishoda i standarda postignuća.

Kao i do sada, obezbeđeno je emitovanje časova nastave putem Javnog medijskog servisa RTS i platforme RTS Planeta.

Način realizacije nastave će se nadalje prilagođavati u skladu sa preporukama nadležnih organa i institucija, a koje su uslovljene epidemiološkom situacijom.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *