Protest vranjskih preduzetnika: Niko nas ne pita imamo li čime da nahranimo decu

Bujanovac, Vranje, 18. mart 2021. (foto Vranjenews) –  Nekoliko desetina privatnih preduzetnika, ugostitelja, zanatlija, vlasnika malih trgovačkih i drugih radnji protestovalo je danas u Vranju protiv najnovijih mera Republičkog kriznog štaba kojima im je onemogućeno da rade.

Sonja Lazić, frizerka iz Vranja i samohrana majka, rekla je na protestu ispred Gradske uprave da joj je oduzeto pravo da radi i zarađuje.

– Mene niko ne pita imam li čime da nahranim dete. Opet su nam zabranili da radimo, a mislim da je reč o delatnostima koje su bezbedne za rad i gde svi poštujemo mere. Niko nas ne pita imamo li novac da platimo poreze i doprinose – rekla je Lazić u izjavi medijima, prenosi Vranje news.

Najnovije mere Kriznog štaba uključuju zabranu rada kafana i kafića, uslužnih delatnosti, mnogobrojnih malih radnji i zanatlija što direktno ugrožava njihov opstanak i dalji rad, rekao je privatnik Goran Pejčić, koji je preduzetnik od od 1991. godine.

– Potrebno je kompromisno rešenje, da se smanje plate u državnom sektoru, da se nama nadomesti to što ne radimo. Mere su uvredljive za zdrav razum. Vrag je odneo šalu, ili ćemo svi da radimo, ili da se svi zatvorimo.Vidimo da neki imaju privilegije – rekao je Pejčić.

Ugostitelj Dragan Marković rekao je da se merama Vlade Srbije „ništa ne postiže“.

– Nezadovoljan sam, onemogućavaju nam da radimo. Mi smo postali špijunsko društvo, ljudi prolaze pored naših lokala, prijavljuju nas, vlada se prema nama ponaša kao okupatorska – rekao je Marković.

Okupljeni preduzetnici su insistirali na poštovanju njihovog prava da rade i zarade za egzistenciju.

Na kraju skupa najavljena je mogućnosti novih protesta ukoliko Vlada i Krizni štab zadrže ovakav stav i mere prema privatnim preduzetnicima.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *