Dom zdravlja Bujanovac dobio novi sanitet sa kompletnom opremom

Bujanovac, 19. ožujka 2021. – Dom zdravlja Bujanovac dobio je novo vozilo Hitne pomoći s kompletnom opremom, čije je ključeve danas, te još nekoliko institucija u Beogradu, predao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Potpuno opremljeno vozilo vrijedi blizu 50 000 USD

Riječ je o vozilu „Peugeot Boxer“, vrijednom blizu 50.000 USD, koje je doniralo Ministarstvo zdravstva i EU, potvrdila je za direktoricu Bujanovca dr. Daliborka Pavlović.

– Ovo nam je vozilo prijeko trebalo, jer bismo trebali imati na umu da će ambulanta amortizirati za tri godine zbog prijeđenih kilometara, rekla je.

Pored Bujanovca, Evropska unija je donirala ambulantna vozila za zdravstvene ustanove u još 19 mesta u Srbiji.

Sa današnje primopredaje u Beogradu predsednik Srbije Aleksandar Vučić je poručio da je ovo veoma važna stvar i oprema, posebno u vreme pandemije.

-Dobili smo 20 odlično opremljenih sanitetskih vozila, za 20 mesta u Srbiji – od Bujanovca, Medveđe, Novog Pazara, Loznice, Bora, Žagubice – navodi Vučić na svom zvaničnom Instagram profilu.

Dodao je i da su predstavnici zdravstvenih ustanova koje dobijaju ta vozila srećni, jer trenutno raspolažu vozilima starim 10-ak i čak 25 godina.

 




One thought on “Dom zdravlja Bujanovac dobio novi sanitet sa kompletnom opremom

  1. Bratislav Lazarevic

    Nije mi jasno.da u vasem naslovu za ovaj tekst stoji ozuljak a tekst pisan hrvatskim… da ne preskocismo mi i istocno kosovo i ceo balkan i odosmi u lepu njihovu preko noci a da nam niko nije rekao… ?

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *