Anketa Bujanovačkih o vakcinaciji: “Svaka kuća zaražena, samo naša nije”

Piše: N. Stevanovic

Bujanovac, 20. mart 2021. -Protivnici vakcina ne bi promenili svoje mišljenje ni da je vakcinisanje protiv korone uslov da dobiju 100 evra od države- može se zaključiti iz ankete koju su juče postavile Bujanovačke.

Sudeći po komentarima takozvani antivakseri smatraju da bi vakcinisanjem stavili svoj život na kocku, pa navode da to ne bi uradili „ni za 500, 1000 ili milion evra“ i da „ne prodaju svoj život za pare“.

Naravno, među stotinak učesnika ankete, ima i onih koji smatraju da je naše pitanje bilo glupo, ali i zastrašujuće.

Jedna čitateljka Bujanovačkih smatra da će doći trenutak kada će građani biti ucenjivani da bi primili cepivo protiv korone.

– Ovo je samo početak, ucenjvaće nas za vakcine, već je počelo. Na kraju će biti manja plata za onoga ko nije vakcinisan, sami ćemo plaćati sve troškove oko zdravstvene pomoći ukoliko se razbolimo od bilo čega, bez prava na bilo kakvu socijalnu pomoć. Evo živi bili pa videli! Ne trebaju mi sto evra – kaže ona.

Pojedini, na drugoj strani, misle da bi svi trebali da zahvale Vučiću što uopšte ima vakcina.

-Nekima omogućeno da se vakcinišu, a neće. Druge zemlje hoće, a nema vakcine, stvarno ovaj balkanski narod je za nigde.Ako se razboli tad kuka i moli, ma ostavi ih neka pocrkaju, kad neće ne leči ih – kaže jedan čitalac, pokazujući da i među pristalicama vakcinacije ima „ekstremista“.

Oni umereniji poručuju da se treba vakcinisati – isključivo zbog zdravlja.

-Pa nije za 100 evra, nego za zdrvlje. Hvala bogu, otac i japrimili 2 doze kineske vakcine, moja žena i majka engleskuastra zeneku i sve ok, cela ulica zarazena samo nasa kuća nije – glasi jedan od komentara.

Bez „otkrivanja“ tajni svetskih moćnika nije prošla ni ova anketa.

-Ako bi mogao da vratim vreme unazad ne bih dozvolio da mi vakcinišu sina u Italiji, ja sam bio vakcinisan protiv tuberkuloze i preležao je pre 3 godine !! Pogledajte predavanje Bila Gejtsa na Jutjubu pre 10 godina i ko malo razmišlja shvatice !! Poenta je da se uz pomoć vakcina svetska populacija smanji na 500miliona!! – kaže naš čitalac.

Dr Katarina Kragujević Pejić je konstatovala da pitanje podstiče antivakcinaše, te da je vakcina civilizacijska tekovina i da samo naukom možemo da izađemo iz pandemije.

Prema poslednjim informacijama, u Bujanovcu je do sada prvom dozom vakcinisano preko 3.000 građana.




One thought on “Anketa Bujanovačkih o vakcinaciji: “Svaka kuća zaražena, samo naša nije”

  1. Silvana

    Ne bih dozvolila da me ucenju,kako bi primila vakcinu ni za kakve pare.Sve je iz moje glave i onako kako ja shvatam vakcinu citajuci o njoj.Ponasam se i dalje u skladu sa svim propisanim merama od pocetka korone.Maska,distanca jacanje imuniteta (reishi kapsule,acerola,beli lik, po casica – dve domace).Ako se odlucim za vakcinu bice ruska,ali mere opreza ostaju i dalje na snazi.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *